Когато Венера срещна Марс, I част

Венера, Марс и Сатурн – любовен триъгълник?

Към момента Венера е в Близнаци, прелита като волна пеперудка от цвят на цвят, докато Марс е заточен във Везни, страдайки и въздишайки по нея. Въпреки че знаците са тригонални, Венера и Марс няма да се срещнат с точен аспект, защото Венера е твърде напред в знака, за да може п0-бавният Марс да я стигне. Докато Марс беше в предходния знак (Дева – знака на падение на Венера), е Венера вървеше ту напред, ту назад, двете планети завършиха три пъти квадратура. Венера се опитваше да се върне при Марс и да създаде връзка с него, но той не й обръщаше внимание. Сега Марс може би е осъзнал какво е изгубил, но изглежда, че е вече късно – Венера се забавлява в Близнаци, завършвайки секстил с диспозитора си Меркурий (може би има ново вълнуващо запознанство), а в рамките на същия знак й предстои тригон със Сатурн, който се диспозира от нея. Няколко минутки деляха Венера и Сатурн от точния тригон преди последната й ретроградна фаза. Скоро двете планети ще получат нов шанс да изяснят взаимоотношенията си и този път биха могли да създадат връзка. Дали Марс и Сатурн са конкуренти, влюбени Венера? Кой е по-силният? Шансовете на Сатурн изглеждат много по-добри към момента. Той е екзалтиран във Везни, докато Марс е детрониран. Изглежда, че Венера ще предпочете Сатурн този път.

Следващият аспект между Венера и Марс ще бъде квадратура във фиксирания кръст, която ще стане точна на 27.09.2012. Венера ще бъде в Лъв, а Марс – в Скорпион. Опасявам се, че горделивостта и театралното поведение на Венера никак няма да се харесат на Марс. И тъй като той е планетата с по-силни есенциални достойнства (Марс е на трон, т.е. в знака на заточение на Венера), изглежда, че той ще диктува условията този път и може да отблъсне Венера. След квадратурата Венера ще премине в знака си на падение. Дали това ще бъде загуба за нея и ще й се наложи да я преглътне и да забрави за надувките си? Преди ингреса си в Дева, Венера ще срещне чрез секстил “стария” си обожател Сатурн, но този път, намирайки се в знака на неговото заточение. Сега тя предпочита Марс (тъй като се намира знак от огнения триплецит за разлика от ситуацията с Венера в Близнаци, когато Сатурн беше на фокус), но изправена пред пренебрежението на Марс, изглежда, че отново ще заложи на сигурното. Но може би не за дълго – секстилът между Венера и Сатурн ще бъде завършен в последните градуси на знаците.Развръзката?

Интересно става в края на ноември, когато Венера, излизайки от съвпад със Сатурн в Скорпион, ще завърши секстил с Марс в Козирог. Невярната Венера ще забегне при Марс и той ще я приеме този път?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s